Ljetnikovac s orsanom i velikim vrtom na Rijeci dubrovačkoj/ DUBROVNIK

Galerija

Ljetnikovac s orsanom i velikim vrtom na Rijeci dubrovačkoj/ DUBROVNIK

Detalji

Transakcija
Na prodaju
Sobe
10
Spavaće sobe
8
Kupaonice
1
Površina
2.719m2
Cijena
Na upit
ID Code :
K-205

Detalji

Transakcija
Na prodaju
Sobe
10
Spavaće sobe
8
Kupaonice
1
Površina
2.719m2
Cijena
Na upit
ID Code :
K-205

Opis

Iz agencijske ponude Libertas Homes predstavljamo jedinstvenu povijesnu nekretninu!

Renesansni posjed, poznat kao Ljetnikovac Crijević-Fouque, smješten u Donjem Obuljenom na desnoj obali Rijeke Dubrovačke. Ovo je doista jedinstvena i neusporediva prilika.

Riječ je o najvećem, najstarijem i najcjelovitije očuvanom ladanjskom kompleksu ovakve vrste. Zgrada ima površinu od 500m², s mogućnošću rekonstrukcije dodatnih 200m², te je okružena prekrasnim renesansnim vrtom i perivojima površine 2719m². Smješten na samoj obali, ovaj posjed nudi neponovljivu kombinaciju povijesnog šarma i vrhunske lokacije.

Ispred posjeda postoji mogućnost izgradnje parkirnih mjesta za 7-10 vozila, kao i privatnog privezišta za brodove, čime se dodatno povećava luksuz i praktičnost ove izvanredne ponude.

Ovaj tipičan primjer graditeljske, kulturne i povijesne baštine iz vremena Dubrovačke Republike nalazi se na desnoj obali Rijeke Omble. Izgrađen između 1400. i 1500. godine, posjeduje gotička i renesansna obilježja. Nekada reprezentativni đardin proteže se od voćnjaka do perivoja s kolonadama, kamenim namještajem i ukrasima tipičnim za to razdoblje, prostirući se na 2719m² kroz tri etaže.

Renesansni vrt, omeđen visokim obrambenim zidom, ovom ladanjskom sklopu daje jedinstven i ekskluzivan karakter te pruža razinu intime koju su nekada uživale patricijske obitelji. Ovo je rijetka prilika za sve koji vole baštinu Dubrovačke Republike, osobitu vegetaciju zaštićenog krajobraza i jedinstveni, ekskluzivni mir unutar svoja četiri zida, uz istovremeno uživanje u blagodatima koje nudi jedna od najpoželjnijih svjetskih destinacija.

Potencijalni kupci imaju mogućnost ishođenja dozvole za brodski vez ispred posjeda, čime se dodatno naglašava ekskluzivnost ove ponude.

Na terenu su još uvijek vidljivi ostaci dijelova izvornog stanja, pružajući uvid u bogatu povijest ovog posjeda.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da postanete vlasnik dijela povijesti, pravog dragulja Dubrovačke Republike.

Prikaži višePrikaži manje

Karakteristike

Blizina sadržaja
Park
Prvi red do mora
Blizina mora
Ostalo
Kuća uz more
Kamena kuća
Kuća za adaptaciju
Tip kuće
samostojeća

Pošalji upit

Karta