Knežev dvor na Lopudu s prostranim vrtom

Galerija

Knežev dvor na Lopudu s prostranim vrtom

Detalji

Transakcija
Na prodaju
Sobe
12
Površina
310m2
Površina okućnice
3.700m2
Cijena
Na upit
ID Code :
K-103

Detalji

Transakcija
Na prodaju
Sobe
12
Površina
310m2
Površina okućnice
3.700m2
Cijena
Na upit
ID Code :
K-103

Opis

Libertas Homes iz svoje brižno i odgovorno kreirane ponude nekretnina s izrazitim ponosom izdvaja raritetnu nekretninu - Knežev dvor iz 15. stoljeća na otoku Lopudu nedaleko od Dubrovnika!

Jedna od sigurno najljepših i najimpozantnijih građevina na dubrovačkom području bogate povijesne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Knežev dvor na najrazvijenijem elafitskom otoku Lopudu građen je polovicom 15. stoljeća, a osim zadivljujućeg stila koji ostavlja bez daha i karakteristika gradnje, ovaj dvor zanimljiv je i po tome što je u vrijeme svoje značajne uloge u vlastitu predstavljao upravnu zgradu, ali istovremeno i ljetnikovac na čijem se primjeru može vidjeti kako se istovremeno odvijao i privatan život kneza, uz

prostorije javne namjene.

Do danas su uspješno sačuvana kamena ognjišta i raskošni umivaonici, te drugi karakteristični, za to doba, luksuzni i povijesno vrijedni i zanimljivi detalji.

Okružen prostranim vrtom s posebnim duhom i zelenog svijeta i znamenitosti, nenadmašan pogled na modro jadransko more daje i dodatne note divne sadašnjosti.

Ova kamena palača u kojoj je boravio knez i mnogi povijesni uglednici osigurava niz mogućnosti budućem vlasniku i upravo taj raritet, neobjašnjivo rijedak, otvara i ljudska i namjenska polja ove unikatne nekretnine.

Knežev dvor na Lopudu u blizini Dubrovnika / RARITET

Prikaži višePrikaži manje

Karakteristike

Ostalo
Kuća uz more
Kamena kuća
Pogled na more
Kuća za adaptaciju
Tip kuće
samostojeća
Prikaži kao
Prodano
Dozvole
Građevinska dozvola
Vlasnički list
Lokacijska dozvola

Pošalji upit

Karta